Home

Achtergrond 2 reacties

Brussel bekijkt Sloveens wegenvignet

De regering van Slovenië moet Brussel opheldering verschaffen over het wegenvignet dat 1 juli van kracht wordt.

Het vignet is vermoedelijk discriminerend voor toeristen en andere niet-Sloveense automobilisten, meldde de nieuwe EU-commissaris voor Verkeer Antonio Tajani gisteravond.

Het land biedt namelijk geen wegenvignetten voor korte periodes, maar alleen voor een half jaar of een heel jaar. De goedkoopste variant kost 35 euro.

Voor Nederlandse en andere toeristen is dat een forse kostenverhoging vergeleken met de trajecttol die nu nog geldt in Slovenië.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fazla

  Ik ben zeer teleurgesteeld in europese wetgeving als Slovenie op deze manier zoits doet.
  Invoering of difstaal van toerist ,en als brussel niet reageert dan is nog een van zoveel fouten van eu.

 • no-profile-image

  C. Rodenburg

  Al enkele jaren reis ik door Slovenië om vakantie te vieren in Kroatië. Deze reis door Slovenië duurt zowel op de heen- als terugweg circa 45 minuten over 60 km (2x). Om daarvoor een vignet van 35 euro aan te schaffen is onevenredig duur vergeleken bijvoorbeeld met het vignet (2x7,70) en de tol (2x 4,50 + 2x7,50) = 39,40 euro voor die ik in Oostenrijk betaal voor 2x250 km. Een vakantiereis per auto wordt door dergelijke heffingen (ook in Oostenrijk) onbetaalbaar. Voortaan maar vliegen (met de verhoogde vliegtax) en geen inkopen en (goedkope) tankbeurten meer in Slovenië.

Of registreer je om te kunnen reageren.