Home

Achtergrond

Britten bestellen nog 13 miljoen doses vaccin

Het Britse plattelandsministerie Defra heeft nog eens 13 miljoen doses blauwtongvaccin besteld bij Intervet.

Het ministerie reageert daarmee op de grote vraag onder boeren. Een partij die begin deze maand afgeleverd zou worden, is echter nog steeds niet beschikbaar omdat verdere testen nodig zijn gebleken.

Van de 13 miljoen nu bestelde doses zijn acht miljoen bestemd voor Engeland en vijf miljoen voor Wales. Samen met de al eerder bestelde vaccins is daarmee voldoende entmiddel beschikbaar voor alle schapen en runderen in deze gebiedsdelen. Defra hoopt dat die vaccinatie in september rond kan zijn waarmee dan ook heel Engeland en Wales binnen een beschermingszone zullen vallen.

Wat betreft de tegengehouden partij deelt Defra mee 'dat er geen problemen zijn met het productieproces of met vaccins die tot op heden zijn afgeleverd.' ''Er is een probleem met een individuele partij dat verder onderzoek vereist. Tot nu toe heeft Intervet het vaccin veel sneller afgeleverd dan was verwacht. We blijven daarom nauw samenwerken met Intervet om te bepalen wanneer de volgende partijen beschikbaar zijn en wat dat betekent voor het uitrollen van de vaccinatie.''

Of registreer je om te kunnen reageren.