Home

Achtergrond 189 x bekeken

Brazilië treft strafmaatregelen Amerikaanse landbouwsubsidie

Brazilië streeft sancties ter waarde van 4 miljard dollar (2,6 miljard euro) na tegen de VS.

Die geeft volgens een WTO-uitspraak ongeoorloofde steun aan katoenproducenten.

Braziliaanse ambtenaren studeren op dit moment op de vraag hoe de VS aan te pakken. Vooralsnog willen zij vooral Amerikaanse zakelijke dienstverleners financieel straffen. Brazilië geldt als 's werelds op vier na grootste katoenproducent. De VS is met afstand de grootste.

In 2004 stelde het directoraat-generaal van de Wereldhandelsorganisatie vast dat de ongeoorloofde steun rond de 4 miljard dollar voordeel opleveren. Een WTO-panel onderzoekt in drie tot vier maanden of Brazilië’s strafexpeditie proportioneel is.

Of registreer je om te kunnen reageren.