Home

Achtergrond 186 x bekeken 1 reactie

Brandweer weer naar binnen bij Denka International

De brandweer in Barneveld zal bij incidenten weer gewoon naar binnen gaan bij Denka International.

Dat meldt de gemeente Barneveld vandaag. Het bedrijf, dat bestrijdingsmiddelen produceert, heeft volgens de brandweer voldoende maatregelen getroffen om de veiligheid van brandweerpersoneel te garanderen.

Denka International raakte vorige week in opspraak toen de VROM-inspectie eiste dat het werken met gevaarlijke stoffen er werd neergelegd. Het bedrijf voldeed niet aan de veiligheidsvoorschriften. De brandweer liet daarop weten de onderneming bij een incident niet binnen te gaan in verband met de risico's. De gemeente gaf Denka International een week de tijd orde op zaken te stellen.

De gemeente constateerde tijdens controles dat het bedrijf in een week tijd een groot aantal veiligheidsmaatregelen heeft genomen. De gemeente ziet er op toe het bedrijf de komende tijd ook andere gemaakte afspraken waarmaakt.

De bij Denka International aangetroffen problemen hadden met name betrekking op de registratie en documentatie van gevaarlijke stoffen. De brandweer wist aanvankelijk niet welke stoffen zich waar in het pand bevonden.

Lees ook Werkzaamheden Denka International niet stilgelegd

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    herman

    ze hadden het bedrijf gewoon moeten sluiten ik heb er gewerkt het is ook niet veilig voor de werknemers
    die worden nanelijk bloot gesteld dagelijks aan die troep

Of registreer je om te kunnen reageren.