Home

Achtergrond

Branden en gijzeling in Almelo

In het stadhuis van Almelo wordt sinds vandaag aan het eind van de ochtend een onbekend aantal mensen gegijzeld.

Dat heeft de politie gemeld. Een ooggetuige meldde dat hij omstreeks een uur een arrestatieteam naar binnen zag gaan. Voor het stadhuis staat een uitgebrande auto, de omgeving is afgezet.

Wie de gijzelnemer is en wat de achtergrond van de gijzeling is, kon de politie nog niet zeggen. Kort voor de gijzeling brak er brand uit in een grand café aan de Waag, vlakbij het stadhuis. Of er een verband is tussen beide voorvallen, is onduidelijk. Wel heeft de eigenaar van dat restaurant al enige tijd een conflict met de gemeente. De zaak heeft geen horecavergunning en de gemeente wil de zaak sluiten.

Het grand café is uitgebrand. Ruim twintig mensen moesten de bovengelegen woningen uit. Zij mogen maandagavond waarschijnlijk weer terug. Volgens regionale media zou een wethouder worden gegijzeld. De politie kan dat nog niet bevestigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.