Home

Achtergrond 204 x bekeken 3 reacties

Brand in pluimveeverwerkingsbedrijf Zaandam

In een pluimveeverwerkingsbedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer zette groot materieel in om de brand te bestrijden.

Op het moment dat de brand uitbrak, bevonden zich vier werknemers in het bedrijf. Deze konden worden gered. De loods waar het bedrijf huist, is voor een groot deel uitgebrand. De brandweer had het vuur na anderhalf uur onder controle.

De oorzaak van de brand is onbekend. Hoeveel de schade exact bedraagt, kan de brandweer nog niet melden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  Heel frappant dat in het bericht met geen woord wordt gerept over de verbrande, gestikte of anderszins verminkte dieren.
  het ging om duizenden levende wezens, die geen kant op konden. waar geen enkel mededogen voor kan worden opgebracht. hebben de boeren dan geen hart meer?

 • no-profile-image

  jan

  waarschijnlijk omdat het om een bedrijf gaat waar alleen pluimvee DELEN worden verwerkt en er geen levende dieren aan te pas komen.

 • no-profile-image

  Hans de Groot

  Ach.. de verzekering betaald en zo'n kippenslachter gaat gewoon weer verder. De kippen zouden toch wel dood gaan, op de een of de andere manier, niemand die er wakker van ligt schijnbaar... Zolang brandpreventie nog steeds niet opgelegd wordt vanuit de overheid is er geen boer te vinden die het uit zichzelf gaat laten installeren, brengen de dieren nog minder op. Misschien klink ik iets cynisch maar dat is wel de tendens van de krantenberichten de laatste tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.