Home

Achtergrond 2 reacties

Braks bepleit kennis en solidariteit

Kennis en solidariteit zijn de belangrijkste voorwaarden voor het verkleinen van de wereldvoedselcrisis.

Dat zei ir. Gerrit Braks, oud-minister van Landbouw, vandaag in Baarn. De combinatie van technologie, kennis, solidariteit en saamhorigheid zijn vanouds de succesfactoren voor de Nederlandse landbouw, aldus Braks.

Hij vindt dit nu de belangrijkste factoren bij lenigen van de voedselcrisis. "Met gebruik van kennis is het mogelijk de productie nog enorm op te voeren", zei Braks. "Daar is wel internationale samenwerking bij nodig."

Braks bracht in herinnering dat hij tijdens zijn ministerschap van 1980-1991 kennis en solidariteit de belangrijkste kenmerken van zijn beleid waren.

De oud-minister nam in Baarn het eerste exemplaar in ontvangst van een boek dat aan hem en het door hem gevoerde landbouwbeleid is gewijd: 'Braks, carrière met een diploma handmelken' geschreven door Hans Siemes en uitgegeven door Waanders.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    miltie

    hoe kan je solidair zijn met zulke natuur en milieau drammers ;;die landbouw en natuur verkwanselen en honger van arme opvoerd ;ontwikkelings hulp dat armoe groter maakt !!! ???dat komt omdat ontwikkeling hulp budgetair word gegeven en als die landen honger en armoe minder wordt dan word hun geld stoom minder;;dus armoe en honger vergroten krijg je meer geld en daar hoor je braks niet over !!! ?????/

  • no-profile-image

    gert

    wat verstaat Braks onder solidariteit ? Hopelijk bedoelt hij daarmee een goede prijs voor de boer.de maatschappij is wel veranderd sinds 1980

Of registreer je om te kunnen reageren.