Home

Achtergrond 191 x bekeken

Brabants gedeputeerde Hoes: EHS later klaar

De Ecologische Hoofdstructuur (EHS) komt vermoedelijk later gereed dan in 2018, zoals nu gepland.

Volgens de Brabantse milieugedeputeerde Onno Hoes (VVD) valt hieraan haast niet te ontkomen.

Veel provincies hebben problemen met het realiseren van de aaneengesloten EHS-natuur. Volgens Hoes liggen de problemen niet zozeer bij de aankoop van grond, maar vooral op het vlak van het inrichten van het gebied.

“De Tweede Kamer is niet voor het inboeten op de kwaliteit van de natuur. Dan is het uitstellen van de einddatum het alternatief”, aldus Hoes.

Hoes is blij met het signaal van minister Gerda Verburg om wat minder star vast te houden aan aankoopdoelstellingen en vooral te zoeken naar combinaties tussen landbouw en natuur. “De boeren willen wel.”

Volgens de Brabantse gedeputeerde moet er dan wel meer geld bij. Hij denkt daarbij vooral aan Brussels plattelandsgeld (tweede pijler). Het onderbrengen in de eerste pijler via artikel 68, zoals minister Verburg lijkt te willen proberen, is een te lastig verhaal, meent Hoes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.