Home

Achtergrond

Bos: embryoselectie net zo principieel voor PvdA

De selectie van embryo's ligt voor de PvdA net zo principieel als voor de ChristenUnie.

Dat zei PvdA-leider en vicepremier Wouter Bos vandaag in het tv-programma EénVandaag. Volgens hem heeft de ChristenUnie ,,geen monopolie op principe en geweten''. Bos benadrukte dat staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, PvdA) de Tweede Kamer een "heel goede brief'' had gestuurd over embryoselectie.

In die brief kondigde Bussemaker aan dat er bij reageerbuisbevruchting op meer ernstige ziektes gescreend kan worden. Ze moest de brief echter intrekken onder druk van coalitiepartner ChristenUnie die fel tegenstander is van selectie op ernstige aandoeningen.
Bos zei dat het kabinet opnieuw over de kwestie gaat praten en binnen een paar weken met een besluit komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.