Home

Achtergrond 195 x bekeken

Boerin komt om bij inval om rode diesel

Een 68-jarige Britse boerin is aan een hartaanval overleden nadat zij en haar man een paar inbrekers betrapten die het gemunt had op de tank met rode diesel.

Britse boeren worden door de hoge olieprijzen geconfronteerd 'met een alarmerende toename van het aantal dieseldiefstallen', meldt de plattelandsorganisatie Countryside Alliance daarbij.

Het boerenpaar ontdekte de dieven op hun boerderij in Bishop Middleham bij Durham toen ze terugkeerden van een bezoek aan de buren. De boerin werd onwel terwijl ze de politie belde en overleed korte tijd later in haar keuken. De dieven slaagden er in te ontkomen in een pick-up.

De Britse politie meldt dat de georganiseerde bendes steeds gerichter te werk gaan. Vroeger werd hier en daar wel eens een tank leeggezogen maar tegenwoordig nemen ze apparatuur mee waarmee duizenden liters in de kortst mogelijke tijd overgepompt kunnen worden. Rode diesel was vroeger slechts een paar dubbeltjes waard maar dat is nu tot meer dan een euro per liter opgelopen. ''De criminelen hebben dat ook ontdekt en schuimen nu het platteland af,'' stelt de Countryside Alliance.

Of registreer je om te kunnen reageren.