Home

Achtergrond 246 x bekeken 1 reactie

Boeren bij staatssecretaris voor Armoedebestrijding

Honderd melkveehouders uit de provincie Namen hebben zaterdagochtend gratis melk uitgedeeld op de markt van Philippeville.

Met deze actie vragen ze aandacht voor de lage melkprijzen die de producenten krijgen. In Amay, een gemeente in de provincie Luik, wordt een soortgelijke actie gevoerd.

Rond het middaguur werd een vertegenwoordiging van de landbouwers in Philippeville ontvangen door staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée. "Als er niks gebeurt, zullen we onder de verantwoordelijkheid vallen van het 'ministerie van Armoede'", aldus Joseph Chermanne, lokaal voorzitter van de Waalse landbouworganisatie FWA, tegenover het persbureau Belga.

Eén reactie

  • no-profile-image

    rieks

    goeiemorgen, hoezo iets gebeuren, men gunt elkaar het licht niet, een ieder is concurent van elkander, waarom zou je voor het inkomen van de buurman in actie komen, heel veel wachten immers op het moment suprime dat de buurman stopt, om zodoende zelf weer te expanveren, triest is het ,allen zijn we slaaf en slachtoffer van het europese en waarschijnlijk algemeen systeem, n.l. men gunt een boer geen inkomen, n iets nieuws kijk maar terug in de geschiedenis.

Of registreer je om te kunnen reageren.