Home

Achtergrond 12 reacties

Boer treft lege melktank aan

Bij Joop Stam in Wijdewormer is de melktank opengezet. Hij deed niet mee aan een actie van dertien melkveehouders in Wijdewormer, die hun melk afgelopen zondag in een zwembad lieten lopen. Maandag trof hij een lege melktank aan.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Stam is razend, volgens het ND. "Ik vind die acties geen goed verhaal. Op wereldniveau is er honger en wij gaan hier in de melk zwemmen. Dat vind ik krom."

Natuurlijk wijzen eerst de vingers naar de dertien actieboeren. Stam: "Laat er maar eentje opstaan die zegt dat hij het heeft gedaan, maar dat doen ze niet." Tegenover boer Stam woont boer Ardwin Lambalk. "Wij houden met dertien boeren dagelijks 25.000 liter melk thuis, maar niemand van ons heeft die kraan opengezet. Dat doet afbraak aan onze actie. Het kan ook kwajongenswerk geweest zijn", zegt hij.

Stam heeft 2.000 euro schade. Hij relativeert: "Ik kan wel een tank melk lijden. Ik maak er ook geen politiewerk van. Maar laat die held zich bij me melden. Hij komt zonder kleerscheuren het erf weer af."

Stam wil de naam van de dader in het Wijdewormer Journaal zetten. "Of de boef moet 2000 euro schenken aan een goed doel. Verder wil ik dan geen scheven gezichten. We moeten hier normaal met elkaar verder leven in de polder."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  friesland boer

  is dit zeker?? zo ja, is het niet goed te praten, maar je kunt niet alle boeren over 1 kam scheren http://www.agridirect.nl/nieuws.php#nieuws1212395852,60309

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Rustig Miep, ik bedoel alleen dat ik vermoeden heb dat er iets niet klopt. Misschien een anti-aktie van cooperaties of LTO. Mag ik dat niet denken? Ze hebben toch behoefte de DDB in kwaad daglicht te stelllen. Misschien is die Joop wel een bestuurder in de cooperatie. Kan toch? Trouwens geen zorgen ik ben ook blond.

 • no-profile-image

  fryske boer

  die melkveehouder in duitsland moet zolangzamerhand gaan begrijpen dat wij hier niet naar hun niveau van om te gaan mat voedsel willen afzakken

 • no-profile-image

  Andere tukker

  Misschien dachtten Feyenoordsupporters wel dat hij Jaap heette i.p.v. Joop.

 • no-profile-image

  boer mieras

  ze moeten overal de melktank leeg laten lopen dan komt de consument zonder melk dan komt er wel aktie voor hogere melkprijzen dan gaat de politiek er zich mee bemoeien

 • no-profile-image

  Miep

  Geachte "boer" uit "Duitsland". Bij de heer Joop Stam zijn lieden op het erf geweest die hiervoor geen toestemming hadden. Bovendien hebben zij een melktank leeg laten lopen zonder toestemming. Ik ben blond dus ik snap niet helemaal wat dat met zijn nevenfuncties te maken zou hebben. Als je niets zinnigs weet te zeggen anders dan wild om je heen slaan op niets af kun je beter je mond houden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Toch vreemd dat dit pas nu bekend wordt. Of is dit nieuws via een grote omweg (via Birma) hier gekomen? Hoe waar is dit of zit er meer achter, wie is die Joop Stam eigenlijk, en wat voor NEVENFUNKTIES heeft hij?

 • no-profile-image

  heideroosje

  Beste mensen

  Dit bericht over boer Joop is waar heb het uit betrouwbare bron
  ( van een vertegenwoordiger in brok)
  En het is erg maar hij is ook nog niet de enege
  Boeren klagen namelijk niet zo snel, als men denkt

  Groetjes Heideroosje

 • no-profile-image

  Vrolijke Vaars

  Beste Joop

  Vind het heel vervelend voor jou
  Het lijkt wel of wij boeren die de melk gewoon willen leveren aan de melkfabriek
  Voor gek worden verklaad, het grootste deel van heel nederland is het niet eens met de DDB.
  Boeren laat elkaar in waarde laten we geen ruzie maken
  Het mag toch niet zo zijn dat boer Joop een camera in zijn tanklokaal moet hangen DDBers Zijn toch geen creminelen of Wel???????
  Jullie kunnen ook te ver gaan .laat die Beste Man gewoon zijn melk leveren en wie dit heeft gedaan eerlijk tegen hem zijn.

  Groetjes Vrolike Vaars

 • no-profile-image

  ireen

  denk eerder dat het een actie van de ddb club is ,daar ruikt het wel naar! die hebben de afgelopen dagen niks anders gedaan dan andere boeren schade toebrengen. ben blij dat ik achteraf woon en 2 slimme honden heb!!! die weten wel wat te doen met slecht volk!!!

 • no-profile-image

  ik

  Dat bedoel ik nou miep
  Die reactie uit Duitsland Slaat nergens op
  Waar bemoeit u zich mee
  Hier komt de aap wel uit de mouw
  De duitsers hebben een grote mond en wij moeten naar hun luisteren.
  Maar tis andersom ze zijn bang want FF en Campina Zijn straks de grootste en die bepalen dadelijk alles
  Sjade Duitsland alles is voorbij

  Groetjes Ik

 • no-profile-image

  jan

  waarom een cijferslot???
  daarom dus!!!!!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.