Home

Achtergrond 175 x bekeken

Bloeiende zwarte handel in toegangskaarten Spelen

Zelfs de strak geregisseerde Chinese staat kan de zwarte handel niet tegenhouden.

Op commerciële websites gaan officiële toegangskaarten voor de Olympische Spelen in Peking voor het veelvoudige van de kostprijs van de hand. De staatsmedia meldden dinsdag dat vooral de kaarten voor de openingsceremonie op 8 augustus in trek zijn. De krant Beijing News zag dat kaartjes ter waarde van 5000 yen (500 euro) te koop worden aangeboden voor het twintigvoudige.

De officiële verkoop van de miljoenen toegangskaarten was een succes. Het liep storm op de internetsite van de organisatie. Op ieder ticket staat de naam van de koper. Chinezen die via de zwarte handel een kaartje aanschaften, klopten al aan bij de officiële verkoopkantoren om de naam te laten wijzigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.