Home

Achtergrond

Blijheid over verbod op illegaal downloaden

De NVPI, de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, is erg gelukkig met de gerechtelijke uitspraak dat downloaden illegaal is.

"Dit betekent veel en gaat ons heel wat opleveren'', aldus woordvoerder Wouter Rutten vandaag namens de NVPI.

De rechtbank in Den Haag deed de uitspraak in een zaak over de kopieerheffing die de Stichting Thuiskopie heft op lege muziekdragers als cd's en dvd's. Producenten moeten die bijdrage afdragen om zo de artiesten te compenseren. Zij vinden die heffing echter te hoog en spanden daarom een kort geding aan tegen de Stichting Thuiskopie die de heffingen int.

De rechter merkte in zijn oordeel op dat het downloaden van een illegale bron een illegale daad is. "Voor ons betekent dat we nu partijen kunnen aanpakken die het downloaden uit illegale bron faciliteren. Zij zetten mensen immers aan tot een illegale handeling. Die konden wij vroeger niet aanpakken'', aldus Rutten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.