Home

Achtergrond

Blank kalfsvlees doorbreekt grens €4

De witvleessector heeft geen rooskleurige week achter de rug. De prijs van blank kalfsvlees ging met €0,13 naar beneden. De markt blijft uiterst moeizaam. Probleem is het veel te ruime aanbod. Er zijn in Europa teveel kalveren afgemest. De slachterijen kunnen dat aanbod wel aan, maar dat geldt niet voor de markt.

In Frankrijk en Duitsland is de situatie net als in Nederland. De iets aantrekkende markt in Italië heeft nauwelijks invloed. Nederland gaat daarin mee. De export van blank kalfsvlees is al tijden in mineur. Verbetering laat op zich wachten. In de zomerperiode neemt de vraag naar blank kalfsvlees alleen maar af. Dat is een traditioneel slechte periode. Het duurt daarom zeker nog twee maanden voordat de prijzen weer zullen aantrekken.

Rosévlees deelt in de malaise. Gemiddeld gaat er bijna een dubbeltje van de prijs af. Rosé noteert €3,04. Ook hier geldt dat het aanbod de vraag overtreft. Rosévlees is daardoor moeilijk weg te zetten. Rosé blijft de komende periode schommelen. Soms dalend, dan weer stabiel. Maar dat laatste gebeurt alleen als runderslachterijen de vleeshaken vol willen krijgen.

prognose:

blank kalfsvlees en rosé dalend, misschien stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.