Home

Achtergrond 184 x bekeken

Blair wil dat G8 uitstoot broeikasgassen halveert

De voormalige Britse premier Tony Blair heeft de G8-landen dringend verzocht akkoord te gaan met een halvering van de uitstoot van broeikasgassen in 2050.

Blair deed zijn oproep vandaag in de Japanse hoofdstad Tokio, toen hij een rapport presenteerde van de milieuorganisatie Climate Group waar hij mee samenwerkt.

Blair zei dat de wereld moet streven naar "realistische en praktische'' oplossingen om de twee grootste luchtvervuilende landen, de Verenigde Staten en China, over te halen om mee te doen aan de halvering. Volgens Blair is er voor nucleaire energie een belangrijke rol weggelegd bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Van 7 tot en met 9 juli vindt de G8-top van grootste industriemachten plaats in Hokkaido in het noorden van Japan. De Europese Unie neemt ook deel aan de conferentie. De landen van de G8 zijn Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Canada, Rusland en de VS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.