Home

Achtergrond 201 x bekeken

Biotechnologiebedrijf doet miljardenovername

Het Amerikaanse biotechnologieconcern Invitrogen neemt voor 6,7 miljard dollar (4,3 miljard euro) zijn branchegenoot Applied Biosystems over.

Daardoor ontstaat een wereldwijde marktleider op het gebied van dienstverlening aan farmacie- en biotechnologiebedrijven. Dat maakten beide bedrijven vandaag bekend.

Invitrogen betaalt 38 dollar per aandeel voor het Californische Applied Biosystems, een premie van 17 procent op de slotkoers van het aandeel woensdag. Het overnamebod bestaat voor 55 procent uit contanten en voor 45 procent uit aandelen. Na afloop van de fusie wordt het bedrijf omgedoopt tot Applied Biosystems. De gezamenlijke omzet bedraagt 3,5 miljard dollar.

Het eveneens in Californië gebaseerde Invitrogen biedt 35.000 producten en diensten voor biotechnologisch onderzoek. Het bedrijf is actief in meer dan zeventig landen. Applied Biosystems fabriceert onder meer instrumenten voor onderzoek naar geneesmiddelen, zoals massaspectrometers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.