Home

Achtergrond

Bijna heel Nederland keek naar EK

De NOS heeft met de televisie-uitzendingen van het EK Voetbal bijna heel Nederland bereikt, zo bleek maandag uit cijfers van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

"Van de Nederlandse bevolking heeft 97 procent ten minste een minuut thuis naar een van de EK-wedstrijden gekeken en dat staat gelijk aan 14,5 miljoen kijkers'', zei een NOS-woordvoerder vandaag.

De finale tussen Duitsland en Spanje werd zondag door gemiddeld 5,4 miljoen mensen thuis bekeken. Na de vier wedstrijden van het Nederlands elftal was dit het meestbekeken duel van het afgelopen toernooi. De finale van het EK in 2004 tussen Griekenland en Portugal trok destijds 5,3 miljoen kijkers.

NOS Studio Sportzomer werd door gemiddeld 1,4 miljoen mensen bekeken. De meestbekeken uitzending was op 15 juni. Dit was op de dag van de wedstrijd tussen Turkije en Tsjechië. Gemiddeld keken die avond 2,1 miljoen mensen naar NOS Studio Sportzomer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.