Home

Achtergrond 166 x bekeken

Bijna 700 burgers gedood in Afghanistan

Dit jaar zijn al bijna zevenhonderd Afghaanse burgers omgekomen bij gevechten tussen opstandelingen en Afghaanse en buitenlandse troepen. Dat maakten de Verenigde Naties vandaag bekend.

Volgens John Holmes, hoofd Humanitaire Zaken van de VN, verloren 255 mensen het leven tijdens operaties van Afghaanse en buitenlandse militairen tegen de Taliban. Zeker 422 burgers werden gedood bij aanvallen op regeringstroepen en buitenlandse eenheden. De dood van 21 andere Afghanen is onduidelijk, aldus Holmes.

De cijfers tonen een scherpe stijging vergeleken met dezelfde periode van het vorige jaar toen er 430 burgerdoden vielen. De meeste doden vielen in het zuiden waar ook Nederlandse militairen zijn gestationeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.