Home

Achtergrond

'Bijenkorfmoeder' blijft voorlopig vast

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag bepaald dat de 24-jarige J. van T. voorlopig nog blijft vastzitten.

De vrouw gooide op 22 oktober haar dochtertje van anderhalf jaar oud in warenhuis De Bijenkorf in Amsterdam vanaf de vierde verdieping naar beneden. Zij sprong er vervolgens zelf achteraan, maar overleefde. Haar kind overleed ter plekke.

Van T.'s advocaat vroeg de rechtbank vrijdag tijdens een pro-formazitting de voorlopige hechtenis van de vrouw te schorsen. De rechtbank toonde begrip voor de moeilijke situatie waarin Van T. zich bevindt, maar wees het verzoek af.

De rechtbank behandelde in april al de afschuwelijke feiten in de zaak. Het proces werd toen opgeschort om Van T. nader te kunnen laten onderzoeken door twee gedragsdeskundigen, op verzoek van advocaat Sander Janssen. Eerder persoonlijkheidsonderzoek heeft uitgewezen dat Van T. aan een ernstige stoornis lijdt. Deze stoornis lag ten grondslag aan de psychose waarin Van T. verkeerde ten tijde van het drama in de Bijenkorf. De onderzoekers hebben geadviseerd de vrouw langdurig te behandelen in een tbs-kliniek. Het contraonderzoek is naar verwachting na de zomer gereed. De rechtbank wil het proces op 25 augustus voortzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.