Home

Achtergrond 2 reacties

Belgische zuivelfabrieken vrezen uitstel beslissing melkquotum

De Belgische zuivelindustrie is niet gelukkig met de beslissing om de health check van het Europese landbouwbeleid nog eens aan een tussentijdse evaluatie te onderwerpen in 2011.

Sommige zuivelbedrijven zien die evaluatie als een uitstel van de beslissing over het al dan niet voortzetten van het melkquotumsysteem. Dat meldt het Vlaams Informatiecentrum voor de Land- en Tuinbouw (Vilt).

Europa moet kiezen voor de markt als sturend element voor de zuivelsector en niet voor redelijke melkprijzen volgens Patric Buggenhout, voorzitter van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) en directeur van het zuivelbedrijf Milcobel in Kallo.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Antoon

    europa heeft zat te kiezen, uiteindelijk moeten ook de boeren zich aan de machthebbers(in een democratie dus ALLE bewoners) van de EU onderwerpen. dus als de EU jou 'overleggen' bestempelen als prijsafspraken, dan zul je voor deze regelgeving moeten zwichten. tenzij de melkveehouders in hun eentje een soort van communistische revolutie weten op te zetten en zo de hele EU te veranderen... Good Luck!

  • no-profile-image

    binnen europa

    Europa heeft niks te kiezen. De producent moet kiezen of ze milcobel nog wel melk gunt. De boeren moeten met de winkelketens overleggen wat de prijs voor de boer moet zijn. De zuivelfabriek hoort slechts verwerker van het product te zijn in opdracht van de boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.