Home

Achtergrond 195 x bekeken 3 reacties

Bedrijven pogen te ontkomen aan 'Fitna-boycot'

Vleeswarenfabrikant Zwanenberg en zuivelproducent Friesland Foods hebben in advertenties afstand genomen van de film Fitna van Geert Wilders. Ze pogen zo onder een dreigende boycot in Jordanië uit te komen.

De bedrijven hebben vandaag bevestigd de advertenties in Jordaanse media te hebben gezet. ”Onze distributeur in Jordanië heeft het initiatief genomen voor de advertentie”, aldus een woordvoerster van Friesland Foods.

In de advertentie wordt uit een eerdere verklaring van de zuivelfabrikant geciteerd waarin Friesland Foods zegt ”de mening en opmerkingen van Geert Wilders, waarin hij islam gelijkstelt aan geweld, te verwerpen”. Daarnaast stond in de advertentie nog ”een Arabische tekst”, maar de woordvoerster zegt niet te weten wat de inhoud daarvan was.

Zwanenberg en Friesland Foods reageerden op de actie van de organisatie ’The Messenger of Allah Unites Us’, die Jordaanse consumenten oproept Nederlandse producten niet te kopen in verband met de film van Wilders. Eerder richtte de club zich ook tegen Deense waar, als gevolg van de spotprenten over de islam die in een Deense krant waren verschenen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Wat een geleuter, wij hebben niets met Wilders, die brengt geen brood op de plank.
  Ik heb al helemaal niets tegen moslims, dus gaat het om de centen, door dat ego van Wilders moeten wij weer bloeden.

 • no-profile-image

  Antoon

  @Piet, Utrecht; ach, ze doen het nooit goed, als ze zich niet hard genoeg inzetten om een hoge prijs voor de boeren te krijgen is het niet goed, proberen ze hun markt in jordanie te garanderen (waarbij ze de boer meer prijs-zekerheid kunnen geven) is het ook niet goed.
  ik vind het persoonlijk niet heel verstandig om inhoudelijke uitspraken te doen over Fitna, FF had zich in mijn ogen beter kunnen distantiëren van welk politiek standpunt dan ook dat niks met FF te maken heeft...

 • no-profile-image

  Piet

  Schandalig gewoon, capituleren is het, niets anders. Kostmisselijk wordt ik daarvan. Ze verkopen hun eigen moeder nog bij Friesland Foods als een paar cent opbrengt. Ik hoop dat heel Nederland de producten van Friesland Foods voortaan laat liggen om een duidelijk signaal af te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.