Home

Achtergrond

Bedrijfsleven staat achter energieakkoord Noord-Nederland

Werkgeversorganisatie VNO-NCW en bedrijfskoepel MKB Noord hebben zich gisteren aangesloten bij het Energieakkoord Noord-Nederland.

Die moet van het Noorden de meest duurzame regio van Nederland maken. In 2011 moet genoeg duurzame energie worden opgewekt om aan de behoefte van een half miljoen huishoudens te voldoen. Ook wil men de uitstoot van CO2 in deze periode verminderen. En wel met een omvang gelijk aan de uitstoot van ongeveer 1,5 miljoen personenwagens.

De provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe profileren zichzelf als ‘energy Valleys’. In dit kader wordt geld vrijgemaakt voor onder meer energiebesparing in de glastuinbouw, energie uit biomassa, windenergie, biobrandstoffen en de opslag van CO2.

Of registreer je om te kunnen reageren.