Home

Achtergrond 193 x bekeken

Bedenker van Pino overleden

Kermit Love, de man die samen met Jim Henson een groot aantal personages uit Sesamstraat bedacht, is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden.

Dat meldt de New York Times op zijn website. Love maakte onder meer het pak van Pino en ontwierp mee aan Oscar Mopperkont en het Koekiemonster.

Voordat Love in de jaren zestig Henson leerde kennen, ontwierp hij vooral balletkostuums. In die hoedanigheid werkte de designer samen met onder anderen Jerome Robbins (West Side story), Twyla Tharp, Robert Joffrey en George Balanchine. In de jaren dertig begon hij als kledingontwerper in onder meer het Mercury Theater van Orson Welles.

Kermit Love trad ook regelmatig zelf op in Sesamstraat in de bijrol van Willy de hotdogverkoper. Zowel Henson als Love hebben overigens altijd ontkend dat Kermit de Kikker naar de ontwerper was vernoemd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.