Home

Achtergrond 192 x bekeken

Barroso: Nadenken over gevolgen referendum

Alles duidt er op dat Ierland nee heeft gezegd tegen het Verdrag van Lissabon, maar dat is geen stem tegen de Europese Unie.

Dat stelde voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie vrijdag na het nee van het Ierse referendum.
Barrosso zei dat hij heeft gesproken met premier Brian Cowen van Ierland en dat hij de garantie van Cowen heeft gekregen dat dit geen stem is tegen de EU.

De voorziter van het dagelijks bestuur van Europa benadrukte ook dat het ratificatieproces in Europa niet overboord wordt gegooid. "Achttien lidstaten hebben het verdrag al goedgekeurd, één heeft nee gezegd en nu moeten de leiders van de lidstaten volgende week kijken hoe we nu verder gaan.''

De premier van EU-voorzitter Slovenië, Janez Jansa, nodigt Cowen uit volgende week tijdens de EU-top uit te leggen wat de redenen zijn dat de Ieren tegen het verdrag hebben gestemd. "We zullen de situatie bespreken en een manier zoeken om verder te kunnen'', aldus Jansa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.