Home

Achtergrond

Balkenende: Nederland zet ratificatie door

Nederland is teleurgesteld in de Ierse afwijzing van het nieuwe Europese Verdrag van Lissabon, maar gaat zelf door met de ratificatie van het verdrag.

Premier Jan Peter Balkenende liet dit vrijdag weten. "Het Ierse nee betekent niet dat wij en andere lidstaten zouden moeten stoppen met het goedkeuringsproces.'' Na de Tweede Kamer, die op 5 juni voor het verdrag stemde, volgt binnenkort de behandeling in de Eerste Kamer. ,,Er is geen reden om het wetsvoorstel in te trekken'', aldus de premier.

Hij wil geen conclusies trekken wat de afwijzing voor Europa betekent. De Ieren moeten zelf zich daar eerst over buigen. Op de Europese top eind volgende week zal premier Brian Cowen de gelegenheid krijgen aan te geven hoe hij de situatie in Ierland beoordeelt over de verdere stappen, aldus Balkenende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.