Home

Achtergrond 198 x bekeken 3 reacties

Argentijnse landbouwstaking escaleert

De stakingsacties van Argentijnse boeren zijn zaterdag uitgelopen op een gewelddadige confrontatie met de oproerpolitie. Er vielen gewonden en 19 mensen werden gearresteerd.

De protesten tegen de verhoging van de belasting om de export van landbouwproducten te temperen, duren nu al meer dan drie maanden. De ME probeerde zaterdag een blokkade bij Gualeguaychu te breken, waarop gevechten uitbraken. Onder de gearresteerden bevond zich boerenleider Alfredo De Angeli.

Hij en de andere aangehouden boeren werden later op de avond vrijgelaten. Om dat te bewerkstelligen waren nieuwe blokkades in het land opgericht en had een groot lawaaiprotest plaats in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na de vrijlating kondigden de boerenorganisaties nieuwe acties aan, die zeker tot woensdag duren. Op die dag willen zij een nationale demonstratie ontketenen.

Als gevolgen van de langdurige acties zijn er tekorten in de supermarkten aan vlees, olie, meel, groente en brandstof. Argentijnse veehouders moeten dagelijks vier miljoen liter melk weg laten lopen, stelt Danone-dochter La Serenísima. De leveranties aan de detailhandel komen daardoor ernstig in gevaar, aldus de zuivelfabriek.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arend

  hoop dat dat hier in nederland ook gebeurt dat de boeren echt allemaal gaan demonstreren zij aan zij geflankeert door de truckers en in de schappen echt geen kruimel meer te krijgen is.krijgen die arrogante artiesten van politiek Den Haag mischien in de gaten dat er meer is dan eigen zakken vullen.mooie praatjes van bos balkenende zaaien haat en verzet.kom op en sodemieter de boel neer hier..

 • no-profile-image

  gert

  de argentijnse regering is er als de kippen bij om het voordeel dat de boeren krijgen door de prijsstijging van graan,de boeren weer af te pakken

 • no-profile-image

  Boesje

  Ik denk dat dat niet haalbaar is. In Argentinie houden ze het al maanden vol, hier beginnen ze al te piepen als men een brief van de fabriek krijgt dat de melk niet meer opgehaald wordt. Kwestie van ruimte in de rekening courant!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.