Home

Achtergrond

Apothekers zien omzetten fors slinken

Apothekers zien met angst en beven de datum van 1 juli naderen.

Vanaf die dag zien ze hun omzetten fors slinken omdat ze alleen nog de goedkoopste merken van een groot aantal veelgebruikte medicijnen aan hun patiënten mogen meegeven. Per jaar gaat dat de sector zo'n 355 miljoen euro kosten.

Een aantal apothekers heeft nog geprobeerd het nieuwe beleid via de rechter tegen te houden. Maar vandaag stelde de rechtbank in Utrecht hen in het ongelijk. Niets staat de invoering van het nieuwe medicijnsysteem nog in de weg.

Gemiddeld zullen de medicijnen 85 procent goedkoper worden. Vaak gaat het dan om geneesmiddelen, zoals cholesterolverlagers, die door honderdduizenden Nederlanders worden geslikt. Apothekers zeggen per ondernemer meer dan een ton aan omzet te verliezen. De belangenorganisatie van apothekers KNMP vreest dat veel apothekers kopje onder zullen gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.