Home

Achtergrond

Apothekers doen de deur dicht

Apothekers sluiten vandaag tussen twaalf en twee uur 's middags hun deuren.

De apothekers zijn ontevreden met het nieuwe medicijnbeleid van de overheid.

De zorgverzekeraars vergoeden met ingang van 1 juli van enkele tientallen veelgebruikte medicijnen alleen nog de goedkoopste variant. Daaardoor kunnen de apothekers bij de medicijnfabrikanten geen korting meer bedingen. De apothekers verwachten dat ze veel minder zullen verdienen. Daarbij krijgen ze extra werk omdat verzekeraars elk half jaar andere medicijnen kunnen aanwijzen.

De overheid wil met het beleid de ziektekostenpremie voor de burger zo laag mogelijk houden. Apothekers hebben jarenlang veel geld verdiend met de verkoop van bepaalde medicijnen van relatief dure merken, terwijl dezelfde medicijnen van een ander, goedkoper merk ook beschikbaar waren. De belangenorganisatie van apothekers, KNMP, wil dat de apotheken tijdens de acties voor noodgevallen bereikbaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.