Home

Achtergrond 159 x bekeken

Amsterdam wil 80 kilometerzone juist uitbreiden

De gemeente Amsterdam wil de 80 kilometerzone op de ringweg A10 rond de hoofdstad uitbreiden.

Dat zei een woordvoerster maandag in een reactie op het voornemen van minister Camiel Eurlings (Verkeer) om te gaan experimenteren met alternatieven voor die maatregel. Amsterdam heeft hem onlangs ook verzocht de zone juist te vergroten.

Volgens de zegsvrouw heeft onderzoek van de GGD aangetoond dat de luchtkwaliteit in de gebieden waar verkeer op de autosnelweg niet harder mag dan 80 kilometer per uur ”aantoonbaar is verbeterd”. Uit een studie van de gemeente blijkt bovendien dat ook de doorstroming beter is geworden.

Op het westelijk deel van de A10 geldt sinds november 2005 een maximumsnelheid van 80 kilometer. Die moet er ook elders op de ringweg komen, vindt de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.