Home

Achtergrond

Adempauze op varkensmarkt

Waar de Duitse varkenshouders ook zoeken, nergens biedt de markt houvast om de varkens vandaag duurder te verkopen. In Zuid-Europa trekt de prijs nog wel aan. Dat is om het Europese prijsverschil weg te werken. Varkens zijn nog best gevraagd in Duitsland en Oost-Europa. Maar meer geld zit er even niet in voor de varkenshouder. De vleesverkoop is níet zo best dat slachterijen de 8 cent stijging van hun roepprijs deze week zondermeer op alle markten goedmaken. Het is dus minder positief als het Vion Salesbericht afgelopen maandag deed voorkomen.
De Oost-Europeanen betalen vlot ‘Vleuten-levend’ voor de varkens. Maar ook voor hen is het nu even gebeurd. Alles wijst er dus op dat de Vereinigungspreis vandaag onveranderd doet. Dan wordt het in Nederland volgende week ook niet duurder. Mits toch ergens een konijn uit de hoge hoed springt.

Of registreer je om te kunnen reageren.