Home

Achtergrond 156 x bekeken

Acties streekvervoer gaan voorlopig door

De vakbonden en werkgevers in het streekvervoer hebben vandaag na lang praten een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor het streekvervoer.

Toch gaan de stakingsacties "als stok achter de deur'' voorlopig door. Dat maakte FNV Bondgenoten bekend. Of er daadwerkelijk een akkoord komt, is volgens de bonden afhankelijk van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer). Zij liet gisteren de Tweede Kamer weten dat ze wil kijken of het rijk meer geld kan bijdragen.

Volgens het onderhandelingsresultaat krijgen de chauffeurs een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari van dit jaar en een loonsverhoging van 2 procent per 1 januari 2009. De cao heeft een looptijd van achttien maanden. Ook wordt hun eindejaarsuitkering met een half procent verhoogd en krijgen ze een bijdrage in de ziektekostenpremie. Daarnaast werd onder meer overeenstemming bereikt over een regeling voor de vrijwillige verkoop van atv-dagen.

De cao geldt voor circa 13.000 werknemers van de busbedrijven Connexxion, Arriva en Veolia/BBA. De chauffeurs in het streekvervoer voeren al weken actie. Het overleg begon donderdagavond om half negen in een hotel in Bussum en duurde tot vrijdagmiddag half zes.
Vanaf zaterdag rijden de streekbussen alleen tussen zeven en negen uur 's ochtends en tussen vier uur 's middags en zeven uur 's avonds. De rest van de dag wordt gestaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.