Home

Achtergrond 4 reacties

Actiegroep plaatst protestborden tegen komst varkensbedrijf

De actiegroep 'De beer is los' heeft in de gemeente Eemsmond protestborden neergezet tegen de komst van twee grote varkensbedrijven.

De tijd dringt om beroep aan te tekenen, meldt RTV Noord.

De actiegroep hoopt dat inwoners van Eemsmond beroep aantekenen tegen de milieuvergunning bij de Raad van State. De laatste mogelijkheid daarvoor is maandag.

In de twee bedrijven worden in totaal zo'n 1300 varkens ondergebracht. De provincie verleende daar onlangs een milieuvergunning voor. Inwoners van Eemsmond vrezen voor overlast van de dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  linda

  ...en de dieren vrezen overlast, pijn, angst en stress veroorzaakt door opgesloten te worden en duistere stallen. Stallen waar nog niet eens strenge brandpreventie maatregelen verplicht zijn. Stallen die geen vluchtroute hebben voor de dieren in geval van calamiteiten. Stallen die volhangen met electronica en geautomatiseerde systemen en waarvan de deuren hermetisch sluiten als er iets gebeurd waarvan de omgeving OVERLAST zou kunnen hebben.
  Stallen waarvan ondernemers durven zeggen: Tja de varkens gaan toch dood, dus als er brand uitbreekt....
  zie Brabants Dagblad zaterdag 28 juni.
  de pvdd pleit voor biologische veeteelt, dus svp geen nieuwe stallen maar nieuwe inzichten, nieuwe hoop voor een beter leven voor boer en dier

 • no-profile-image

  Jac

  och Lindake toch, dit soort reacties van nitwits is net waar, de vorige schrijver, zucht, het al over had........
  Wat betreft bio beter voor boer en dier, dit is een ook een fabeltje.
  wat beter voor boer en dier zou zijn is als de consument eens een keer fatsoenlijk zou betalen voor zijn eerste levensbehoefte! Maar nee hoor als de voedselprijs met een paar % stijgt begint men al te klagen over crisis en zo. Laat die prijzen maar eerst eens met minstens 30% stijgen en kom dan misschien nog maar eens met extra eisen die je dan natuurlijk ook nog extra moet betalen.

 • no-profile-image

  zucht

  in totaal 1300 dieren ?? Dat zijn geen grote varkensbedrijven, dat zijn familiebedrijven en die willen we toch ?? Domme aktievoerders zijn het, totaal geen kennis waarvoor men eigenlijk tegen is. Dat bord hadden ze beter voor hun grote kop kunnen houden. Sukkels.....

 • no-profile-image

  je wilt wel

  Tja Linda, Het is in Nederland alleen zo dat als je niet alles dubbel op slot maakt dat de dieven er alles uithalen en de verzekering zegt: je had niet alles op slot dus je krijgt niks. Maar deze dieven zijn in Nederland het beste beschermd want hiet zegt men: niet meer doen hé, maar in veel landen worden de vingers of hand eraf gehakt. Maar in Nederland wordt je gestraft als je hard werkt maar als je niets doet dan andere lastig vallen dan word de hand boven het hoofd gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.