Home

Achtergrond 170 x bekeken

Abdullah wil fonds om hoge olieprijs op te vangen

Koning Abdullah van Saudi-Arabië wil een fonds oprichten van 1 miljard dollar (640 miljoen euro) voor arme landen.

De naties kunnen op het fonds een beroep doen om de hoge olieprijs op te vangen. Dat heeft de koning zondag voorgesteld tijdens een bijeenkomst van kopstukken uit de energiesector in Jeddah (Saudi-Arabië).

Saudi-Arabië is bereid om 500 miljoen dollar aan leningen tegen lager dan gebruikelijke voorwaarden uit te schrijven. De koning riep de Wereldbank op snel een vergadering te beleggen om over zijn plan voor het fonds te praten.

In een jaar tijd is de prijs voor een vat olie bijna verdubbeld tot 140 dollar. Dit leidt wereldwijd tot bezorgdheid over de gevolgen ervan voor de economie. Saudi-Arabië is de grootste leverancier van olie ter wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.