Home

Achtergrond

'Aardappelgemeente' vergadert in landbouwschuur

Het college van burgemeester en wethouders van de Friese gemeente Het Bildt vergadert woensdagavond in een aardappelschuur.

Dat meldde de gemeente vandaag. De speciale vergaderlocatie op het bedrijf van de familie Hilarides in Sint Annaparochie wordt gebruikt omdat 27 juni de Bildtse aardappelweken beginnen en de Verenigde Naties 2008 als jaar van de aardappel hebben uitgeroepen.

Het college vergadert woensdagmiddag op de reguliere manier, waarna 's avonds akkerbouwers met de bestuurders kunnen praten over de ontwikkelingen in de aardappelsector.

Het Bildt ligt in Noord-Friesland aan de Waddenzeekust en is bij uitstek een aardappelgemeente. Naar schatting van de gemeente wordt vanuit Het Bildt ongeveer 10 procent van de totale Nederlandse export aan pootaardappelen verzorgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.