Home

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

Aanval op voetbalbuik

Een sportzomer klinkt heel gezond, maar het Voedingscentrum denkt daar anders over.

"Het EK Voetbal is voor de meeste mannen een aftrap voor een sportzomer vol verleidingen. Bier, snacks en babecueworsten zullen niet aan te slepen zijn. Een overdaad aan op de bank zitten voor de tv kan al snel leiden tot extra kilo’s", aldus het Voedingscemtrum.

Het centrum begint een nieuwe campagne waarin ‘sterke mannen’ tips krijgen om tegenwicht te bieden aan de verleidingen. De campagne biedt tips om de beruchte ‘vier uur-dip’ tegen te gaan en om verstandig te snacken. Via een internetspel ‘Battle die buik’ wordt een aantal fabels en vooroordelen over de bierbuik, alcohol en potentie ontkracht, en de folder ‘Overwinningstips’ geeft do’s en don’ts om op gewicht te blijven.

"Voor borrelhappen, barbecueworsten, chips en vette sauzen zijn er genoeg lekkere en gezonde alternatieven. Maar helaas, voor een biertje bestaat eigenlijk geen goed alternatief. Hier is maat houden de enige gezonde keuze", aldus het Voedingscentrum.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 51 procent van de mannen te zwaar is, terwijl 40 procent van vrouwen overgewicht hebben. Het is de eerste keer dat het Voedingscentrum specifiek mannen aanspreekt op hun gewicht.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    wasbordjes

    EINDELIJK!
    Getsie géén kijk: vieze zweterige dikke blubberbuik met zo'n zwart gat in het midden. Ofwel spierwit en zwart behaard ofwel veel te bruin. IEEEEE!

Of registreer je om te kunnen reageren.