Home

Achtergrond 235 x bekeken

Aandeel Heineken niet populair

Het aandeel Heineken was vandaag niet populair. Beleggers verkochten het aandeel massaal waardoor het een min van bijna 4 procent noteerde op de borden van de beurs in Amsterdam.

Beleggers lijken bang voor een krachtenbundeling van het Belgisch/Braziliaanse InBev met het Amerikaanse bierconcern Anheuser-Busch. Woensdagavond werd bekend dat InBev bereid is om 46,3 miljard dollar te betalen voor de brouwer van Budweiser, in de Amerikaanse volksmond ook wel Bud geheten.

Als de overname tussen de twee biergiganten doorgaat, krijgt Heineken het moeilijk op de Amerikaanse markt, zo is de verwachting. "Heineken en InBev zijn in veel markten elkaars concurrenten en de toegenomen agressiviteit van InBev in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Rusland, zal Heineken zeker treffen'', aldus analist Richard Withagen van SNS Securities. De analist bij de zakenbank ziet wel beren op de weg voor het slagen van de overname.

"Als het doorgaat, ontstaat een bedrijf dat sterker wordt in heel veel markten'', aldus analist Jan Meijer van effectenhuis Theodoor Gilissen. "Met merken als Corona en Budweiser en InBev's Stella Artois en Beck's, kan de combinatie InBev en Anheuser-Busch een beter aanbod doen aan distributeurs. Het is moeilijk om dat positief uit te leggen voor Heineken.''

Om 11.00 uur noteerde het aandeel 3,7 procent lager op 35,12 euro. Donderdag was het aandeel nog 2 procent gestegen. Beleggers leken toen niet wakker te liggen van de avances van InBev richting Anheuser-Busch.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.