Home

Achtergrond 169 x bekeken

83 besmettingen salmonella door tomaten in VS

Het aantal besmettingen van salmonella door het eten van tomaten is opgelopen naar 83.

Dat blijkt uit ziektecijfers van de verschillende staten. Vooral in Texas (24) en New Mexico (33) is het aantal zieken opgelopen. Ook in negen andere staten zijn zieken gemeld na het eten van tomaten.

De Amerikaanse winkelketens in deze staten halen ronde tomaten en Romatomaten van de schappen om verdere besmettingsgevaar te voorkomen. Voorlopig lijken andere soorten als cherytomaten en trostomaten geen gevaar op te leveren. De gezondheidsinstellingen meldden geen doden door de salmonella-uitbraak, maar waarschuwen voor het eten van specifieke soorten rauwe tomaten

De eerste melding van zieken na het eten van tomaten kwam op 6 mei. Zij waren terug te leiden naar winkels van Wal-Mart, Basha’s Supermarkets en Lowe’s Markets. Momenteel onderzoeken voedselautoriteiten grote hoeveelheden monsters. Eerste bevindingen lijken te wijzen naar Mexico, waar een belangrijk deel van de tomaten in dit deel van het seizoen vandaan komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.