Home

Achtergrond 161 x bekeken

Zwerfhonden teisteren Moskou

Zwerfhonden vallen in Moskou steeds vaker mensen aan, soms met fatale afloop.

De Russische regering wil daarom ruim 3 miljoen euro inzetten om het probleem met de 30.000 viervoetige zwervers op te lossen, meldde de krant Russia Today vandaag.

Zo wil de regering asiels bouwen en meer honden vangen om ze te steriliseren, vaccineren, chippen en vervolgens weer vrij te laten. De honden worden niet afgemaakt want dat is sinds 2002 verboden in Rusland.

Het afgelopen jaar werden meer dan 27.000 Moskovieten gebeten door meutes honden, wat neerkomt op ongeveer zeventig per dag. Het laatste slachtoffer was een 55-jarige man die in het park liep op weg naar huis. Vanuit het niets vloog een meute honden hem aan, scheurden de kleren van zijn lijf en beten hem. Acht dagen later overleed de man in het ziekenhuis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.