Home

Achtergrond 203 x bekeken

Zorgverzekeraars moeten privacy meer aandacht geven

Bijna alle zorgverzekeraars moeten procedures voor het vastleggen van gegevens van klanten verbeteren en deze ook beter gaan controleren.

Bij slechts 40 procent van de verzekeraars is de verwerking van medische persoonsgegevens helemaal op niveau.
Dat stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een onderzoek naar privacy bij zorgverzekeraars dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hoewel 60 procent van de verzekeraars op onderdelen de bewaking van de privacy kunnen verbeteren, zegt de NZa geen aanwijzingen te hebben dat zorgverzekeraars over het algemeen onzorgvuldig omgaan met medische persoonsgegevens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.