Home

Achtergrond 188 x bekeken

Zorgen in EU over compromis vrijere wereldhandel

Frankrijk, Ierland en een aantal andere EU-landen hebben vandaag hun twijfels uitgesproken over een comprisvoorstel voor een vrijere wereldhandel, waarover binnen de Wereldhandelsorganisatie WTO wordt gesproken.

Volgens de Franse onderminister voor buitenlandse handel Anne-Marie Idrac zijn de voorstellen "minder ambitieus en evenwichtig dan ooit''. Frankrijk vreest de gevolgen voor de eigen industrie en landbouwsector.

EU-commissaris Peter Mandelson (Handel) claimt ondertussen dat hij binnen de EU heel veel steun heeft om verder te werken aan het compromisvoorstel. De Doha-onderhandelingsronde binnen de WTO is al zeven jaar aan de gang en gaat een cruciale fase in, met een ministeriële conferentie in juni of juli.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.