Home

Achtergrond 1 reactie

Zimbabwaanse landarbeiders slachtoffer geweld

Meer dan 40.000 Zimbabwaanse landarbeiders zijn de afgelopen maand dakloos en werkloos geraakt nadat milities van de regerende partij ZANU-PF de resterende blanke boeren van hun bedrijf hadden gejaagd.

Dat meldt The Zimbabwe Times vandaag. Volgens de Zimbabwaanse vakbond van landarbeiders verdienen diegenen die in dienst zijn gekomen van de nieuwe eigenaren van de boerderijen - veelal topmensen uit de regeringspartij en het leger - omgerekend nog geen 40 eurocent per maand.

Deze arbeiders zijn bovendien slachtoffer geworden van geweld en intimidatie door ZANU-PF-milities. Die beschuldigen hen ervan dat ze bij de verkiezingen van eind maart hebben gestemd op oppositiepartij MDC. Ruim 4000 van deze landarbeiders zijn voor het recente geweld gevlucht en houden zich nu schuil in de bush, aldus de vakbond.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    russians army

    We kunnen onze koenders er wel heenzenden met een luchtbuks en vele miljoenen, sorry miljarden want de inflatie is nogal sterk daar...

Of registreer je om te kunnen reageren.