Home

Achtergrond 174 x bekeken

Zevenjarig kind weegt 100 kilo

Een zevenjarige jongen in het noordoosten van Roemenië weegt 100 kilo. Het kind heeft een hormoonstoornis.

Dit berichtte de Roemeense krant Cotidianul vandaag na een gesprek met de artsen. Bovendien wijst alles op zware verwaarlozing van de jongen door zijn alleenstaande arme moeder. Gabriel is het zesde kind van de dagloonster. Ze ontvangt een kleine uitkering uit de gehandicaptenbijstand voor haar veel te zware zoon.

Haar eerste vijf kinderen heeft de moeder naar kindertehuizen gebracht. Gabriel wilde ze zelf grootbrengen. De gezondheidsdienst van de stad Botosani viel het op dat de jongen veel te dik is, nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen wegens een darmziekte. De moeder wil hem nu naar een speciale instelling brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.