Home

Achtergrond 224 x bekeken 8 reacties

Zeer hoge superheffing

Nederlandse melkveehouders moeten over het afgelopen superheffingsjaar van 1 april 2007 tot en met 31 maart 2008 met 39,9 miljoen euro het hoogste bedrag aan superheffing sinds 1990 voor hun te veel geproduceerde melk betalen.

Zij overschreden het melkquotum van bijna 11,2 miljard kilo met ruim 143 miljoen kilo ofwel 1,29 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel.

De forse quotumoverschrijding is een gevolg van de hoge voorschotprijzen voor melk in de tweede helft van vorig jaar en het eerste kwartaal van dit jaar. Melkveehouders wilden optimaal profiteren van de hoge melkprijzen en probeerden in ieder geval niet onder hun melkquotum te melken.

Bovendien zijn de vereveningsregelingen bij de meeste zuivelfabrieken verdwenen. De overschrijders betaalden in het verleden ruim 11 cent per kilo melk aan de onderschrijders van het melkquotum. Daardoor waren de superheffingsbedragen laag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mp

  Wordt in Italié ook zo netjes afgerekent over de te veel geproduceerde melk?
  Als dat niet zo is dan moeten onze melkveehouders de portemonnee ook dicht houden wat dat betrefd.

 • no-profile-image

  a.v.d.s

  waar is die "teveel" geproduceerde melk gebleven dan? ik denk van lekker opgedronken,en daar moeten jullie nu superheffing over betalen! te zot voor woorden.

 • no-profile-image

  J. S

  Ik hoorde gisteren dat de superheffing over enkele jaren op de schop gaat. Ben ik dan de enige die er niets meer van begrijpt?

 • no-profile-image

  Robert Raas

  supperheffing moet je betalen
  dat weet iedereen voor je begint met melken ,dus is dit de enige manier om geen overschotten te hebben en gunstig voor de melkprijs ;
  koeien kopen en prijzen geven om van achterover te vallen en dan maar er oplos melken ;dat moet gestraft worden
  dus betalen en zien wat je nog over houd en eens nadenken wat je beter had gedaan ;dat is minder werken en meer verdienen
  robert

 • no-profile-image

  B.k.

  Ik sluit mij volledig aan bij H.A.H., te Z.

 • no-profile-image

  grietje,

  makkelijk gezegd,maar helaas het geld word gewoon ingehouden op je melkgeld zonder inmenging dus het helpt je niet om niet te betalen net als bijv in Italie

 • no-profile-image

  H.A.H.

  Ik ben geen melkveehouder maar ikzou zeggen: doe net als de zuiderburen en houd je mond. Het is toch te zot voor woorden dat in een tijd waarin men spreekt van voedselgebrek de producenten "gestraft" worden. Dat ze voor een overschrijding iets minder beuren OK maat het mag niet zo zijn dat in de put laten lopen beter is.

 • no-profile-image

  R. Scheef

  weet iemand waar dat pak geld aan superheffing naar toe gaat? Wat gebeurt met dat geld ?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.