Home

Achtergrond 174 x bekeken

Zakenreiziger kampt ook met heimwee

Zakenreizigers kampen net als vakantiegangers soms met heimwee.

Ongeveer 11 procent van de vrouwelijke zakenreizigers en circa 6 procent van hun mannelijke collega's hebben dit gevoel tijdens verblijf in het buitenland.

Dat blijkt uit het Zakenreiziger Onderzoek 2008. De Europeesche Verzekeringen heeft voor de rapportage ruim vijfhonderd frequent reizende zakenmensen laten ondervragen over een aantal onderwerpen.

De zakenreizigers missen hun partners het meest (52 procent), gevolgd door hun kinderen (32 procent) en hun huisdier (5 procent). Wat betreft de aandacht voor het thuisfront lijken mannen iets attenter. Acht op de tien mannen belden tijdens de laatste reis naar huis, tegen 77 procent van de vrouwen. Een op de drie zakenreizigers koopt een souvenir.

De zakenreis wordt vaak gekoppeld aan een paar vrije dagen op de plaats van bestemming, om uit te rusten, te winkelen of om de betreffende stad of regio als toerist te verkennen. Ongeveer 35 procent van alle zakenlieden kiest voor deze combinatie van een zakelijke en een privéreis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.