Home

Achtergrond

Winst Deense brouwer Carlsberg valt tegen

De Deense brouwer Carlsberg heeft vandaag een lager dan verwachte operationele winst in het eerste kwartaal gerapporteerd.

De winst daalde ten opzichte van een jaar eerder met 4 procent tot 388 miljoen kroon (52 miljoen euro). De gemiddelde analistenverwachting was 444 miljoen kroon.

De omzet bedroeg het eerste kwartaal van 2008 9,44 miljard kroon (1,26 miljard euro). Dit was 6 procent hoger dan een jaar eerder. Volgens de brouwer levert het eerste kwartaal altijd een beperkte bijdrage aan de jaaromzet.

Carlsberg neemt in een consortium met Heineken de Britse brouwer Scottish & Newcastle (S&N) over. Het Deense concern krijgt met de overname de snelgroeiende Oost-Europese activiteiten van S&N in handen. Bestuursvoorzitter Jorgen Buhl Rasmussen zei dat zijn bedrijf goed is voorbereid op het proces na de overname.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.