Home

Achtergrond

Wilders blaast eerste debatavond met moslims af

De eerste debatavond van Geert Wilders met moslims en anderen over de anti-Koranfilm Fitna gaat niet door.

De PVV-fractie heeft de bijeenkomst op 16 mei in Waddinxveen afgeblazen, omdat te weinig moslims zich ervoor hebben aangemeld.

Wilders liet vandaag weten bedroefd te zijn. De moslimgemeenschap heeft volgens hem maandenlang om een debat "geschreeuwd''. Maar nu de kanIn totaal ongeveer 175 mensen uit de regio Gouda hadden zich voor de debatavond aangemeld. Onder hen was slechts een handvol moslims, ondanks herhaalde oproepen in media aan hun adres om te komen.

Ook drie imams uit Gouda, drie radicale imams uit Amsterdam, Den Haag en Tilburg en de Goudse PvdA-wethouder Marion Suijker (Integratie) sloegen de uitnodiging om aan de discussieavond deel te nemen, af. Volgens Wilders hebben zij daarmee hun lafheid aangetoond.

De PVV vindt al met al dat er nu een te kleine basis is om ,,een constructief en open debat te houden over de reële gevaren van de islamisering van Nederland en de falende immigratie- en integratiepolitiek van de afgelopen decennia en het effect daarvan op lokaal niveau''.

Het was de bedoeling na de avond in Waddinxveen ook in de rest van het land soortgelijke debatten te houden. De PVV gaat nadenken over manieren om alsnog in debat te komen met moslims en anderen die "de last van de massa-immigratie moeten dragen''.
s zich voordoet, durft zij de confrontatie niet aan, stelt de PVV-leider.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.