Home

Achtergrond

Werkzaamheden Denka International niet stilgelegd

Ondanks het verzoek van de VROM-inspectie wordt het werk bij Denka International in Barneveld, producent van insectenbestrijdingsmiddelen, niet stilgelegd.

De Inspectie heeft bij de gemeente Barneveld een verzoek tot handhaving ingediend en eist stillegging tot aan alle voorschriften is voldaan. Er zouden veel overtredingen worden gemaakt bij het werk met gevaarlijke stoffen.

De brandweer heeft inmiddels ook aan de gemeente gemeld dat ze bij een incident met gevaarlijke stoffen het bedrijf niet meer binnengaat in verband met de risico’s.

De gemeente Barneveld bestrijdt dat er sprake is van een acuut gevaar bij Denka International. De gemeente heeft het bedrijf wél gesommeerd om nog deze week maatregelen te treffen, zodat in het geval van een calamiteit sprake is van een voor de hulpdiensten beheersbare situatie.

Onlangs is een nieuwe milieuvergunning met voorschriften verleend. Maar uit het laatste inspectierapport van de gemeente, de brandweer en de Arbeidsinspectie blijkt dat er nog heel weinig verbeteringen zijn doorgevoerd. Denka International wil niet reageren.

Lees ook Vrom Inspectie eist stillegging Denka

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.