Home

Achtergrond

Wereld Tulpen Top 2012 naar Venlo

De Wereld Tulpen Top (World Tulip Summit) komt in 2012 naar Nederland en België.

De organisatie van de vijfde World Tulip Summit werd afgelopen weekend in het Britse Spalding aan de Lage Landen toegekend. Venlo, Antwerpen en Kalmthout worden de gaststeden voor deze wereldwijde tulpenbijeenkomst. Andere kandidaten waren China en Turkije, meldde plantentuin Arboretum Kalmthout vandaag.

In 2012 is het precies 450 jaar geleden dat de eerste tulpenbollen in West-Europa aankwamen via de haven van Antwerpen.
World Tulip Summit was eerder al te gast in Canada (Ottawa), Australië (Canberra), Groot-Brittannië (Spalding) en de Verenigde Staten (Skagit Valley). De bijeenkomsten hebben tot doel kennis over te tulp te verspreiden, de organisatie van tulpenactiviteiten te promoten en de tulp te bevestigen als symbool van vriendschap en vrede.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.