Home

Achtergrond

Weinig animo onder moslims voor debat met Wilders

De eerste debatavond over de anti-Koranfilm Fitna van Geert Wilders dreigt te mislukken door gebrek aan belangstelling van moslims.

De PVV-politicus schat dat slechts tien à vijftien islamieten zich hebben aangemeld en roept moslims, moskeeën en imams op zich alsnog in te schrijven voor de discussiebijeenkomst.

"Dit is heel erg teleurstellend'', zei Wilders vandaag. "Op deze manier is er niemand om mee in debat te gaan en dat is toch echt de bedoeling van de avond.''

In totaal hebben ongeveer 175 mensen zich aangemeld voor de debatavond, die vrijdag 16 mei moet plaatsvinden in Waddinxveen. Wilders hoopt dat uiterlijk komende vrijdag meer moslims en imams zich aanmelden. Die dag zal hij beslissen of de bijeenkomst in Waddinxveen volgende week doorgaat.

Wilders had in eerste instantie de islamitisch geestelijk leiders uit Gouda uitgenodigd voor de discussie over hun geloof. Nadat zij hadden afgehaakt, riep de PVV-leider drie radicale imams uit Amsterdam, Den Haag en Tilburg op de confrontatie aan te gaan. Zij hebben echter niet of afwijzend gereageerd.

Ook de Goudse PvdA-wethouder Marion Suijker (Integratie) heeft een uitnodiging voor het debat afgeslagen. PVV-Tweede Kamerlid Sietse Fritsma wilde met haar in discussie gaan over de consequenties van integratie in buurten en wijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.